Brainy Brunch
Så er det tid til semesterets anden Brainy Brunch. Denne gang skal du holde kalenderen fri d. 27/10 8.00-10.00 og komme forbi Stillehavet til lækker gratis brunch og tre spændende oplæg.
Du skal tilmelde dig på følgende link senest d. 24/10 kl. 12.00:
https://moodle.simac.dk/mod/reservation/view.php?id=81901
Program:
Masterprojekt v. adjunkt Alexander Berg Nielsen, Kulturs betydning for rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft i danske rederier
I mit masterprojekt har jeg undersøgt kulturs betydning for rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft i danske rederier. Jeg har fokuseret på følgende punkter:
- Udbud og efterspørgsel af danske søfolk. Er der overhovedet behov for dem?
- Kulturs betydning for arbejdsgiver? Interview med Anne Trolle, direktør i Danske Rederier.
- Hvordan tiltrækker og fastholder man forskellige generationer af søfolk?
- En kvalitativ undersøgelse af medarbejdernes behov. Maslows behovspyramide og Hofstedes kulturelle dimensioner bliver brugt som værktøj til at belyse forskelle på polakker, filippinere og danskere.
Rapporten konkluderer, at vi mennesker alle har de samme behov, men vi får dem opfyldt forskelligt. Det er en aktuel problemstilling i en tid, hvor kvalificeret arbejdskraft er en mangelvare. Særligt de yngre generationer bliver ikke i jobs, hvor deres behov ikke bliver opfyldt.
Videnudvikling på SIMAC
SIMACs videnmiljøer er repræsenteret ved de fire videnmiljøkoordinatorer:
- Anders Strandgaard Olsen: Energi og Fremdrivning
- Johannes Kolind: Miljø
- Mads Monrad Møller: Ledelse og Sikkerhed
- Thomas Holm Rasmussen: Drift og Optimering
Videnmiljøerne fungerer som ramme for videndeling og –udvikling blandt SIMACs undervisere. De koordinerer og synliggør deltagelse i kurser, konferencer, etc. Samtidig hjælper de til dokumentation af videngrundlagets forankring i uddannelserne og det store arbejde med videnudvikling, der til enhver tid foregår på SIMAC.
Kom og hør lidt nærmere om videnmiljøernes opstart og de muligheder der ligger i konceptet.
IAMU-artikel v. adjunkt Johannes Kolind, Life Cycle Assessment to Determine the Relevance of Including Absorption Cooling Plants in the Curriculum for Marine Engineers
Absorptionskøleanlæg er i visse tilfælde et spændende alternativ til traditionelle køleanlæg, idet teknologien muliggør et markant lavere el-forbrug ved udnyttelse af spildvarme.
Det er interessant at undersøge, hvordan absorptionskøling præsterer ud fra en samlet miljø- og klimamæssig vurdering. Med det formål in mente, har undervisere fra SIMAC lavet en livscyklusvurdering, hvor en traditionel chiller sammenlignes med en absorptionschiller. Dette blev præsenteret på IAMU-konferencen i Helsinki i uge 42.
Kom og få en intro til metodikken bag, og hør om resultaterne af livscyklusvurderingen.