Delvis genåbning af SIMAC efter påske

Delvis genåbning af SIMAC efter påske

ved Rikke Vej -
Antal besvarelser: 0

Kære studerende,

Vi er rigtigt glade for at vi, som et led i regeringens delvise genåbning af en lang række aktiviteter i Danmark, også har fået mulighed for at gennemføre en del af undervisningen ved tilstedeværelse allerede fra tirsdag den 6. april, altså første hverdag efter påske.

 Det er desværre endnu ikke alle hold, der kan være tilstede samtidigt, så vi vil give hvert hold eller studiegruppe direkte besked om, hvornår de skal møde til undervisningsaktiviteter, der gennemføres ved tilstedeværelse. Ved udvælgelse af aktiviteterne prioriterer vi nye studerende, der begyndte deres uddannelse på SIMAC i februar 2021, og de studerende, der skal i praktik i indeværende semester.

 Forudsætningen for at man som studerende kan møde til undervisninger er at man lader sig teste for Covid-19 to gange om ugen, og således kan fremvise dokumentation for en negativ test, der ved undervisningens begyndelse den pågældende dag, ikke er mere end 72 timer gammel.

 Desuden gælder fortsat følgende retningslinjer for tilstedeværelse i SIMACs bygninger:

  • Når man befinder sig på fællesarealer, herunder gange, så skal man være iført mundbind eller visir.
  • Generelt gælder sundhedsmyndighedernes anbefaling om at holde mindst 2 meters afstand til andre.
    • I undervisningssituationer, hvor man i sit stamhold (25-30 studerende) sidder med ansigterne i samme retning, gælder afstandsanbefalingen dog ikke.
    • Ved praktisk undervisning i f.eks. værksteder, laboratorier, simulatorer eller både, hvor det ikke er muligt at holde 2 meters afstand, SKAL der anvendes værnemidler efter instruktørernes anvisninger.
  • Muligheden for tilstedeværelse gælder fortsat alene fagligt relaterede formål.

 OLC, IT-support, Studieadministration og Studievejledning er åbne efter påske. Vi opfordrer dog fortsat til at den første henvendelse sker på mail, så vi begrænser den samtidige tilstedeværelse mest muligt.

 Vi beder desuden om jeres forståelse for, at der i denne situation, er nogle administrative processer, der er forsinkede i forhold til vores sædvanlige standarder, og at I derfor i nogle tilfælde må vente lidt længere på at få svar på jeres henvendelser til  os. Det drejer sig bl.a. om meritbehandling, dispensationsansøgninger, SU-spørgsmål og studievejledning i forbindelse med overgangen til nye studieordninger.

 Vedrørende eksamen til sommer:

Sommereksamen er planlagt efter følgende principper af hensyn til at reducere sårbarheden mest muligt overfor den fortsatte risiko for regionale nedlukninger:

  • Skriftlige prøver og eksamener gennemføres ved tilstedeværelse, under forudsætning af, at der ikke sker yderligere nedlukning.
  • Mundtlige prøver og eksamener gennemføres som hovedregel virtuelt på Teams.

Den samlede eksamensplan er under udarbejdelse. Vi giver besked, når den offentliggøres.

 

Sundhedsstyrelsens seks generelle råd er:

- Bliv hjemme, hvis du er syg

- Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit

- Host eller nys i dit ærme

- Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt

- Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen

- Hold afstand og bed andre tage hensyn

 

Disse anbefalinger bør altid følges, når det er praktisk muligt, og kan et råd ikke følges, bør de andre intensiveres. Det er er vigtigt, at alle med tegn på sygdom selvisolerer sig.

 SIMAC er forpligtet til at bidrage til smitteopsporing, hvis der kan være risiko for at medarbejdere eller studerende har bidraget til spredning af Covid-19 virus. Du skal derfor meddele det til mail@simac.dk, hvis du bliver testet positiv.

 Vi glæder os alle virkelig meget til vi kan ses igen efter påske. Vi skal passe på hinanden, så vi kan medvirke til at genåbningen ikke giver anledning til ukontrollabel spredning af Covid-19 i samfundet.

 Hilsen

Jan Askholm, Studierektor