Evstinguish vinder DM i Entreprenørskab

Evstinguish vinder DM i Entreprenørskab

ved Maria Nielsen -
Antal besvarelser: 0

DM-VINDERE VIL SLUKKE BRANDE I ELBILER PÅ FÆRGER  

Med en oppustelig barriere, der kan indkapsle en brændende bil på en færge og derefter fyldes med havvand, løste fem studerende fra SIMAC og Erhvervsakademi Aarhus et stort problem hos mange rederier og tog DM-titlen i Start Up Programme, der i dag blev afviklet i den gamle børssal hos Dansk Erhverv 

For et år siden brændte næsten 4000 biler op og flød alene rundt i Atlanterhavet, da besætningen forlod det brændende skib. 1100 Porscher, 189 Bentleyer, et antal lamborghinier og en masse biler fra Audi og Volkswagen stod ikke til at redde, fordi en del af dem var elbiler, som med deres batteri er vanskelige at slukke. På land findes der løsninger, men ikke til havs, og det har fået flere rederier til at tøve med at fragte elbiler. 

Men nu har Evstinguish, der består af dualofficererne Magnus Græsborg Frederiksen, Karl Johan Kristensen og Jakob Rasmussen fra SIMAC samt innovation og entreprenørskabsstuderende Emma Møller von Holstein og Emma Tambo Simonsen fra Erhvervsakademi Aarhus lavet en løsning. 

- Hvis der går ild i et batteri i en elbil på en færge, har vi skabt noget, der kan gøre en forskel. Det er vi stolte af, og nu skal vi hjem og arbejde videre, sagde Jakob Rasmussen efter sejren.

- Det er helt surrealistisk, og jeg ryster i hele kroppen. Vi havde virkelig ikke regnet med at vinde, sagde Emma Tambo Simonsen. 

Gruppen vandt 50.000 kroner sponseret af Bristol Myers Squibbog Innovationsfondenog skal nu forsvare det danske flag ved EM i entreprenørskab i Istanbul i juli. 

Før sejren var i hus, nåede Evstinguish at fortælle den amerikanske ambassadør Alan Leventhal fra UU.S. Embassy in the Kingdom of Denmarkom deres lovende projekt. 

Fra SIMAC deltog også PORTECHS og ETOMIZE. 

 PORTECHS arbejder med at udvikle transportløsninger til hospitaler der optimerer arbejdsgange og skåner medarbejderne for arbejdsskader.  

https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fynske-studerendes-sengetransportlosning-vinder-regionale-mesterskaber-i-entreprenorskab?publisherId=13559551&releaseId=13679241 

ETOMIZE har arbejdet med optimering og overvågning af varmekilder i boliger, for at udnytte den energi vi bruger i vores boliger optimalt. De arbejder på en teknisk løsning, der overvåger afkøling i centralvarmesystemer samt vandtemperaturer i varmtvandstanke. Herved kan de overvåge og rådgive hvis der er potentiale for optimering af varmeforbruget, samt mulighed for udvikling af legionalla og skimmelsvamp.