Foredrag om lagring af grøn energi

Foredrag om lagring af grøn energi

by Nick Andersen -
Number of replies: 0

Matthias Mandø

I næste uge d. 23/4 kl. 12.00-13.30 kan du blive klogere på en mulig metode til lagring af grøn energi. Det sker, når Matthias Mandø, lektor ved Aalborg Universitet, gæster Stillehavet.

Tilmelding

Tilmelding skal ske på nedenstående link inden d. 19/4:

https://moodle.simac.dk/mod/reservation/view.php?id=86080

Om foredraget

Vedvarende energi fra sol og vind produceres kun, når vinden blæser og solen skinner. Derfor er det nødvendigt at lagre strømmen fra vedvarende energikilder for at sikre den grønne omstilling.

Et nyt koncept er at gemme energien i smeltet salt ved høj temperatur (600-700 °C). Energien kan derefter omdannes til damp, der sendes gennem en dampturbine og producerer elektricitet.

MOSS-projektet har udviklet et pilotanlæg, der kan demonstrere potentialet ved smeltet salt. Det flydende salt, der anvendes, er stærkt basisk og er kendt som afløbsrens (natrium hydroxid). Det, kombineret med de høje temperaturer, skaber nogle unikke udfordringer, som MOSS-projektet forsøger at adressere.

Foredraget kommer desuden ind på princippet bag energilagring med smeltet salt, beskrivelse af pilotanlægget og strømningssimuleringer af smeltet salt.