Status til alle studerende på SIMAC

Status til alle studerende på SIMAC

ved Rikke Vej -
Antal besvarelser: 0

(Denne meddelelse er også udsendt pr. mail til alle studerende.)

Kære studerende,

Tak for jeres forståelse for SIMACs begrænsede muligheder for at gennemføre de planlagte studieaktiviteter i denne situation.

Generelt har vi et ønske om at gennemføre alle de aktiviteter som vi kan på distancen, fremfor at udsætte dem. Vi ved endnu ikke, hvornår vi kan genoptage aktiviteter, der indebærer fremmøde på SIMACs adresser, og vi vil gøre hvad vi kan for at bidrage til, at jeres samlede studieforløb ikke forlænges unødigt.

Det betyder, at såvel undervisning som eksamen i den udstrækning, som det er muligt, gennemføres på det planlagte tidspunkt. I enkelte tilfælde har vi ændret eksamensformen, og i ganske få tilfælde har vi udskudt eksamen til afholdelse på et senere tidspunkt i indeværende semester. Du vil i alle tilfælde få direkte besked om, hvordan studieaktiviteterne for dit eget vedkommende gennemføres.

På baggrund af tilbagemeldingerne fra de undervisere, der i de forløbne dage har gennemført undervisning på distancen via Teams, vil jeg rose jer for det engagement, I har vist. Der kan i denne situation være behov for gøre en ekstra indsats for at fastholde studieintensiteten for dig selv og dine studiekammerater. I den forbindelse viser erfaringerne fra underviserne, at studiegrupperne kan være en effektiv organisering af aktiviteter udenfor det tidsrum, hvor undervisningen foregår på Teams.

Selvom studiegrupperne ikke mødes fysisk, så udgør de stadig et væsentligt bidrag til det studiemiljø, der er en vigtig del af rammerne for jeres undervisning. Vi viderefører desuden tutorcafeen i et virtuelt miljø, ligesom OLC stadig er aktiv. Se mere på Moodle.

Jeg vil gerne understrege, at studieaktiviteterne i SIMAC videreføres i det omfang vi har mulighed for det, læringsmålene skal nås, og de planlagte eksamener gennemføres i det omfang og i den form vi har mulighed for det, så I kan gennemføre jeres studie på normeret tid. Så, selvom undervisningen gennemføres virtuelt, så kig lige efter om ’sidekammeraten’ også er mødt, og giv ellers et kærligt virtuelt skulderklap, så vi får alle med og igennem. På forhånd tak.

 Studerende i praktik, eller på vej i praktik

SIMAC anbefaler fortsat, at du følger de anvisninger som dit praktiksted giver vedrørende ophold på arbejdspladsen i land samt rejser i forbindelse med på- og afmønstring i forbindelse med søpraktik.

Hvis du er i praktik i land, og du er udelukket fra at møde på din praktikplads, så vil den forløbne tid indtil videre tælle med i din praktiktid. Hvis situationen ændrer sig, så udelukkelsen bliver mere langvarig, så vender vi tilbage med opdateret status.

Vi er opmærksomme på, at der i øjeblikket er studerende, der ikke kan rejse til og fra skibene i forbindelse med søpraktik. Som det ser ud nu, fastholder vi klarmeldingsdatoerne til rederierne for de studerende, der skal i praktik i april/maj. Med de udmeldinger der i dag foreligger fra rederierne, vil det stadig være muligt at opnå fornøden fartstid til, at I kan fortsætte jeres studier på de efterfølgende semestre.

Skulle der opstå en situation, hvor du ikke opnår den fartstid, der er foreskrevet i den pågældende praktikperiode, så vil du som udgangspunkt alligevel få adgang til at fortsætte på det efterfølgende semester. Om du efterfølgende skal opnå yderligere fartstid for at kunne få udstedt sønæringsbevis i forbindelse med din dimission fra SIMAC, arbejder vi på at få en afklaring på fra Søfartsstyrelsen.

 Hvis du ikke har mulighed for at afmønstre i tide til den planlagte undervisning i SIMAC, så vil undervisningen i det omfang, det er muligt, blive gennemført på distancen. Eksempelvis har vi allerede besluttet at gennemføre metodekursus i forbindelse med Bachelorprojekt efter påske som virtuelt forløb.

 Laboratorie-/værkstedsforløb

Det er ikke muligt på nuværende tidspunkt at gennemføre undervisning, der indebærer aktiviteter i SIMACs laboratorier, simulatorer og værksteder. Vi tilstræber, at der for alle studerende i SIMAC gennemføres kompenserende aktiviteter.

 Husk at du altid kan kontakte os på mail@simac.dk, eller 7221 5500.

 Pas godt på dig selv og på dine omgivelser.

 Hilsen

Jan

 

Venlig hilsen / Best Regards

 

 

 

Jan Askholm
Studierektor
Vice President (Academics)

Mobil: +45 72 21 55 22

       

askholm@simac.dk