Opdatering, Covid-19 retningslinjer for undervisningen

Opdatering, Covid-19 retningslinjer for undervisningen

ved Rikke Vej -
Antal besvarelser: 0

(Denne besked er også sendt pr. mail til alle studerende).

Kære studerende,

I lyset af den fortsatte og lokalt stigende smittespredning af Covid-19, har regeringen indskærpet en række anbefalinger og retningslinjer og hele samfundet, og Uddannelses- og forskningsministeriet har i går opdateret retningslinjerne for en ansvarlig håndtering af Covid-19 på de videregående uddannelsesinstitutioner (vedhæftet). 

Vi har i SIMAC vurderet, at de retningslinjer for undervisningen, som vi iværksatte fra semesterstart, stadig lever op til de anbefalinger og retningslinjer der er gældende for vores aktiviteter.

 Der sker således indtil videre ingen ændringer i den måde vi planlægger og gennemfører undervisningen. 

 Det er fortsat sådan at den generelle anbefaling om at holde en afstand på min. 1 meter til andre personer kan fraviges i forbindelse med undervisningsaktiviteter, hvor det gælder at: 

  • Undervisningsaktiviteten sker i faste grupper på 25-30 studerende, undtagelsesvis op til 50 studerende, eller 
  • De studerende i forbindelse med undervisning i laboratorier og værksteder, hvor de studerende indgår i skiftende hold/grupper, bærer værnemidler som f.eks. mundbind eller visir, og har ekstra opmærksomhed på god håndhygiejne med henblik på at begrænse smitterisikoen. 

 De opdaterede retningslinjer har fokus på at reducere det tilfældige møde mellem personer, der ikke i forvejen er i en relation i en studiegruppe eller på et stamhold. Det gælder f.eks. ved ud- og indgange til bygninger, ved toiletter, der anvendes af flere hold o.lign.

 Vi drøfter derfor i de kommende dage med jeres repræsentanter i MSU og med alle medarbejdere hvilke yderligere tiltag, herunder afmærkning, skiltning og informationsplancher, vi kan iværksætte for at sikre, at de retningslinjer, der gælder i forbindelse de enkelte undervisningsaktiviteter på SIMACs adresser, efterleves effektivt.

 Som følge af de seneste generelle skærpelser har sundhedsmyndighederne opfordret til at aflyse alle sociale arrangementer på skoler og uddannelsesinstitutioner i Danmark indtil videre. Vi har i SIMAC vurderet at f.eks. åbent værksted og åben simulator har så stort element af fagligt indhold, at vi har valgt indtil videre at fastholde disse aktiviteter. Der vil dog, efter dialog med instruktørerne, evt. blive skærpede forholdsregler i den forbindelse. Arrangementer med primært socialt sigte må vi desværre aflyse indtil videre. Se nærmere om det enkelte arrangement på Moodle, Insight eller Studieliv.

 Vi har prioriteret at der fortsat er åbent for personlig betjening i OLC, studieadministrationen, IT og bygningsdrift på Graaesvej. Der er desuden fortsat åbent for henvendelser på mail@simac.dk. Studievejledningen er ligeledes åben efter aftale på studievejleder@simac.dk.

 Vi har meget stor respekt for den ansvarlige adfærd som vi kan iagttage hos jer studerende i SIMAC. Lad os hjælpes ad med fortsat at forebygge smittespredning.

SIMAC vil i tæt samarbejde med myndighederne konkret iværksætte initiativer til at inddæmme smitte såfremt det skulle blive aktuelt.

 Hilsen

Jan Askholm

 

Sundhedsstyrelsens generelle råd om smitteforebyggelse:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram
  • Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hold afstand - og bed andre tage hensyn

https://www.sst.dk/da/corona/Forebyg-smitte/Generelle-raad

 

Download SmitteStop app: 

        App store:       https://apps.apple.com/dk/app/id1516581736?l=da 

       Google play:    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netcompany.smittestop_exposure_notification