Fortsat restriktioner frem til 17. januar 2021.

Fortsat restriktioner frem til 17. januar 2021.

ved Rikke Vej -
Antal besvarelser: 0

(Denne besked er også udsendt på mail til alle studerende 30-12-2020.

Kære studerende,

Regeringen har i går besluttet at forlænge de skærpede tiltag i hele landet frem til og med søndag den 17. januar 2021.

 For studerende i SIMAC betyder det, at planlagt ordinær tilstedeværelsesundervisning i uge 1 og 2 omlægges til virtuel undervisning. De enkelte hold vil få direkte besked fra underviserne om, hvordan undervisningen organiseres.

 Vedrørende eksamen, så tilrettede vi før jul eksamensplanen i overensstemmelse med de nu gældende retningslinjer, og den aktuelle forlængelse af de skærpede tiltag medfører derfor ingen ændringer i den udmeldte eksamensplanlægning.

 Jeg skal samtidig benytte lejligheden til at videregive sundhedsmyndighedernes anbefaling om, at studerende skal lade sig teste to gange, inden I møder op på SIMAC, uanset om det drejer sig om undervisning eller eksamen:

 Sundhedsstyrelsen anbefaler, at hurtigtest med fordel kan anvendes til screening af 15-25 årige i forbindelse med, at uddannelsesinstitutionerne åbner igen i det nye år. Hurtigtest to gange om ugen i en begrænset periode for denne målgruppe vil kunne medvirke til at holde uddannelsesinstitutionerne åbne på trods af smitteudbredning i samfundet.

 På den baggrund opfordres skoler og uddannelsesinstitutioner om at sende målrettet information ud til de unge med opfordring om at anvende tilbuddet om hurtigtest to gange inden for en uge med 3-4 dages mellemrum, inden de vender tilbage på skolen.

 Det er samtidig vigtigt at huske, at en test ikke kan erstatte de generelle anbefalinger om at blive hjemme ved sygdom eller udvikling af symptomer, at holde afstand, at huske mundbind, god håndhygiejne mv.

 De skærpede tiltag med særlig relevans for de videregående uddannelsesinstitutioner er:

-       Omlægning til digital undervisning uden fremmøde på de videregående uddannelser.

-       Der kan være enkelte undtagelser i helt særlige tilfælde, hvor fremmøde er nødvendigt, herunder f.eks. laboratorie-, klinik- og værkstedsundervisning, prøvesale mv.  

-       Eksaminer er undtaget i det omfang, at omlægning til digitale eksaminer ikke er praktisk mulig.  

-       Ved fremmøde skal der være skærpet opmærksomhed på håndhygiejne, rengøring, afstand, mundbind og ikke at møde op med symptomer på sygdom. 

-       Biblioteker skal holde lukket for offentligheden med undtagelse af aflevering og udlån til forsknings- og undervisningsbrug. Studerende og forskere har derfor fortsat mulighed for ind- og udlån.

 Spørgsmål rettes til mail@simac.dk

  I ønskes alle et godt, sikkert og sundt nytår

 Hilsen

Jan Askholm