Programændring: Brainy Brunch

Programændring: Brainy Brunch

ved Nick Andersen -
Antal besvarelser: 0

Da Jan Askholm desværre er blevet lovet væk til anden side, kommer der en lille ændring til programmet for Brainy Brunch nu på fredag.

I stedet for Fra ’gods over kajen’ til ’tanker over kajen’ v. uddannelsesdirektør Jan Askholm kan I nu glæde jer til et spændende oplæg med EVstinguish og deres brandslukningsløsning til elbiler.

Program (opdateret):

EVstinguish v. skibschefstuderende Karl Johan Øster Kristensen og skibschefstuderende Magnus Græsborg Frederiksen

Der er 4 gange lavere risiko for, at der går ild i en elbil, i forhold til en bil med forbrændingsmotor – til gengæld er en batteribrand sværere at slukke end normale brande. På land oversvømmes brændende elbiler med vand i specialbyggede containere, men man mangler redskaber på færger, hvor bilerne holder meget tæt.

Vi hos EVstinguish har udviklet en prisvindende løsning, der kan slukke brande i elbiler på færger og i land.

IAMU Student Forum 2023 v. skibschefstuderende Anders Pedersen

IAMU Student Forum 2023 blev i juli afholdt på IMO's hovedkontor i London med skibschefstuderende Anders Pedersen som SIMACs repræsentant. Her diskuterede og debatterede han sammen med 45 studerende fra 35 lande emner, der omhandlede det maritime verdenstema for 2023; "MARPOL at 50 - Our commitment goes on".

Broer blev bygget, fordomme blev knust og andre blev understøttet i forbindelse med denne unikke oplevelse.

Rejsen til MARS… Eller vejen til den delvist ubemandede bro? v. lektor Signe Jensen

MARS Projektet er ikke en rejse til Mars. Og så alligevel. For ligesom rumrejser skaber ny viden, der kan være nyttig på jorden, drager operationer, systemer og arbejdsgange ombord nytte af innovativ nytænkning.

I efteråret ’22 og foråret ’23 har SIMAC og MARNAV derfor samarbejdet om at kortlægge de eksisterende barrierer for autonome MASS-skibe. Oplagte områder at undersøge nærmere i fx BA-projekter.

Kom derfor til spændende oplæg om forløbet indtil videre, hvor lektor Signe Jensen vil prøve at inspirere nogle af jer til at deltage i projektets videre kurs.