Når praktikken bliver international

Når praktikken bliver international

by Nick Andersen -
Number of replies: 0

Work, work

Skal en landpraktik altid fremgraves i Danmarks baghave? Absolut ikke! Et praktikophold i udlandet nærmest garanterer muligheder, man aldrig ville møde indenlands. Kulturforskelle, sprogbarrierer, anderledes samfundsstrukturer. Uanede muligheder for at bringe sine kompetencer i spil på uventede måder.

Andreas Friis Grydehøj, BM9, er én af dem, der greb chancen. Han besøgte i sin afsluttende landpraktik kobberminen Minera Escondida i Atacamaørkenen, Chile. Men hvorfor netop her? Fordi energien til bearbejdning af kobberet pt. udelukkende kommer fra olie. Det skal der laves om på. Vedvarende energi skal i stor stil i fokus med konstruktionen af solfangere og elkedler. Og den regnfattige ørken næsten 3.000 m over havets overflade er perfekt til formålet.

Et projekt af denne størrelse stiller enorme krav til planlægning og koordinering. Derfor har Andreas også leget med så komplekse opgaver som:

  • Besigtigelse af jordforhold til fundament
  • Koordinering af sikkerhed
  • Logstor-svejsekurser
  • Procesplanlægning
  • Transmissionsledning

Som Andreas selv beskriver, har praktikken været alt andet end en badeferie. Den har rustet ham med unikke kompetencer, der vil følge ham resten af livet. Og når han inden længe dimitterer, går turen også tilbage til projektet i Atacamaørkenen. I hvert fald delvist.

Vi takker Andreas for at dele sine unikke oplevelser – og lader ham stå som et godt eksempel på mulighederne i en landpraktik uden for Danmarks grænser!


Attachment 2 alt.jpg