IAMU er godt for dig – og for SIMAC!

IAMU er godt for dig – og for SIMAC!

ved Nick Andersen -
Antal besvarelser: 0

IAMU

april kunne vi meddele, at abstracts fra Jens Brauchli Jensen, Johannes Kolind og nyligt dimitterede Magnus Græsborg Frederiksen til IAMU / AGA 2024 var blevet godkendt. Ganske som Jens dengang håbede, er alle papers nu accepteret. De kan derfor se frem til et besøg hos Massachusetts Maritime Academy d. 9.-12. oktober.

Hvad er IAMU egentligt?

IAMU (International Association of Maritime Universities) er et globalt netværk af maritime uddannelsesinstitutioner. IAMU's årlige konferencer fokuserer på emner som politik, lovgivning, økonomi, handel, teknologi, miljø samt maritim uddannelse og oplæring. Alt sammen emner med stor relevans for dig som underviser eller studerende på SIMAC.

Årets projekter

Jens’ artikel er et bidrag til AI Navigator-projektet, ledet af DTU. Et projekt, der forsøger at skabe en kunstig intelligens, som er i stand til at træffe beslutninger i overensstemmelse med godt sømandsskab og COLREGs. SIMAC designer i denne forbindelse et simulatorscenarie, hvor menneskelig sejlads genererer data til den kunstige intelligens.

Modsat har Johannes – i samarbejde med kolleger – udviklet et nyt framework til kvalificering af indkøb til laboratorier. Dette er nødvendigt, da mange nye og konkurrerende teknologier vinder frem i forbindelse med den grønne omstilling.

Forskningsartiklerne, som blev til på baggrund af disse projekter, præsenteres på konferencen og giver derved vores arbejde på SIMAC international rækkevidde.

Skal du med næste år?

Hvis du kun tager én ting med fra dette opslag, så lad det være, at IAMU ikke er en lukket klub. Både undervisere og studerende kan indstille sig. Samarbejdet giver udbytte for begge grupper, der kan nørde i netop deres specialistområder fremlagt for internationale ligesindede.

Nysgerrig? Så overvej, om ikke det næste år skal være din tur. Det kræver i udgangspunktet kun én sides abstract – indsendt i januar/februar – at indstille sig.

Vi glæder os på vegne af Jens, Johannes og Magnus og ser frem til at høre, hvad de tager med tilbage.