Studietur: Tyskland tur-retur

Studietur: Tyskland tur-retur

ved Nick Andersen -
Antal besvarelser: 0

Hvordan ser professionsbaseret viden egentlig ud i praksis? Spørgsmålet blev gjort konkret for fem studerende på BJ, da de i mandags drog på studietur med underviserne Jesper Kollerup og Rasmus Bjerregaard Aaby, praktikkoordinator Dina Frank og undertegnede.

Målet: En sejlads med Scandlines’ Gedser-Rostock-rute – og en rundvisning inkl. oplæg og frokost i selskab med SIMAC-alumne og skibsofficer Anders Lilje.

Fra bro til maskinrum

Efter en naturskøn køretur over Sjælland og videre mod Gedser, fulgte en sejlads med højt fagligt indhold. Ombord ventede en grundig rundvisning og et spændende oplæg, hvor Scandlines som selskab samt tekniske systemer og arbejdsgange blev præsenteret i øjenhøjde.

De studerende udviste stor spørgelyst – og Anders mødte dem med transparent indsigt. Lige fra broens navigationsudstyr til maskinrummets labyrintiske gange.

Rotorsejl og grøn omstilling

Et særligt højdepunkt var færgens rotorsejl – en 30 meter høj søjle, som på sin roterende akse skaber trykforskel, der hjælper med fremdrift. En smart teknologi, der sikrer, at skibet udleder ca. 4-5% mindre CO2 årligt.

Scandlines arbejder målrettet med grøn omstilling og driver i dag seks hybridfærger. Og forventer i 2025 at indsætte en emissionsfri færge på ruten Rødby-Puttgarden. I perioden 2013 – 2021 har selskabet i alt investeret godt 360 mio. DKK i grønne tiltag.

Samarbejde med erhvervslivet

Besøget er et godt eksempel på, hvordan samarbejdet med erhvervet skaber praksisnær læring og indsigt i aktuelle teknologier til inspiration hos de studerende.

Vi takker Scandlines – og særligt Anders Lilje – for den spændende rundvisning. Og vi ser allerede frem til næste besøg i foråret 2026.

Bilag DSCF8298.jpg