Fynske vindere af regionsmesterskabet i Start Up Programme

Fynske vindere af regionsmesterskabet i Start Up Programme

ved Camilla Kronberg Rubæk Broe -
Antal besvarelser: 0

En sengetransportløsning, der vil forbedre arbejdsmiljøet for hospitalsportører, var så god en idé, at dommerne i entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme belønnede holdet PORTECHS fra SIMAC med førstepladsen i regionalfinale øst. PORTECHS består af en studerende fra SIMAC, sammen med en studerende fra SDU. Derudover, så har PORTECHS fået hjælp til fabrikation af prototype fra BM2 studerende i forbindelse med deres projektforløb. 

De regionale vindere vandt 10.000 kr. sponsoreret af EY og en direkte billet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab.

Det var ikke kun førstepladsen, studerende fra SIMAC hev med hjem fra Køge. Det blev også til en andenplads til holdet Etomize. De har udviklet et energisparingssystem, hvor man som forbruger kan aflæse varmemålinger på tilbageløbstemperaturen på sine radiatorer i en app, og så kan man justere sin radiatorventil til og spare på varmeforbruget. Gruppen vandt 5.000 kr. igen sponsoreret af EY og sikrede sig også en billet til DM.

Udover første- og andenpladsen blev holdet EVstinguish tildelt et wildcard til DM. EVstinguish består af et kombineret hold af tre SE2 studerende fra SIMAC og to studerende fra Erhvervsakademi Aarhus. EVstinguish har udarbejdet et koncept til slukning af brand elbiler på færger.

I alt kvalificerede 10 hold sig fra regionalfinalen i øst til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende på de korte og mellemlange videregående uddannelser, der afholdes på Børsen i København den 1. juni. Her kan de se frem til at konkurrere mod de 11 hold, der kvalificerede sig fra regionalfinalen i vest for en uge siden.

Udover konkurrencen, så var virksomheden Lipo Top, bestående af to studerende fra BM8, inviteret til at komme og holde et oplæg om deres oplevelse med at deltage i konkurrencen og deres rejse med deres virksomhed bagefter. Lipo Top deltog i Ide konkurrencen i 2021 i forbindelse med valgfaget i Innovation. Herefter deltog de i både RM og DM i 2022 med deres virksomhed.